top of page

De hitte te lijf

Nederland heeft er lang op moeten wachten, maar de zomer lijkt nu dan echt te zijn aangebroken. En geheel in de lijn van vorig jaar, krijgt Nederland ook nu direct te kampen met tropische temperaturen. De mobiele airconditioning units zijn dan ook niet aan te slepen en koelinstallateurs maken overuren. Airconditioning units zijn echter niet de enige oplossing om het koel te krijgen in een woonhuis.

Nu steeds meer woningen voorzien worden van warmtepompen, brengt dit ook een nieuwe manier van koelen met zich mee. Bij de nieuwere generatie (omkeerbare) warmtepompen is het namelijk ook mogelijk de werking van een dergelijke warmtepomp om te draaien. Zo genereert de warmtepomp naast warmte uit ‘koude’ buitenlucht ook koude uit ‘warme’ buitenlucht. Door het toepassen van ClimateBooster producten worden radiatoren geschikt gemaakt voor lage temperatuur verwarming en dus ook voor de toepassingen van een Warmtepomp. Door ClimateBooster producten toe te passen in een warmtepomp systeem, ontstaat de mogelijkheid om de warmtepomp ook in koelbedrijf in combinatie met radiatoren te laten werken. Hierdoor ontstaat een koelinstallatie die een comfortabele en koele ruimte oplevert.

Een testcase op ons eigen kantoor levert de volgende specificaties op:​

Alle radiatoren zijn voorzien van ClimateBoosters met koelfunctie. De temperatuur blijft door middel van deze manier van koelen rond de 25°C schommelen. Dit is aanzienlijk koeler dan de huidige buitentemperatuur. Deze manier van koeling wordt ook wel ‘top’ koeling genoemd. Deze ‘top’ koeling betreft in de definitie een temperatuurverlaging van 3 tot 8 graden ten opzichte van de heersende buitentemperatuur.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het koelen in combinatie met ClimateBooster, neem dan contact met ons op of kom een kijkje nemen op ons kantoor!

bottom of page