top of page

Koelen met een warmtepomp?

Nu in Nederland het ene ná het andere hitterecord sneuvelt, proberen we ons op allerlei manieren koel te houden. Voor het koel houden van een woonhuis zullen de meeste mensen als eerste aan Airconditioning denken. Er zijn echter meerdere, groenere, manieren van koelen. Eén van de meest genoemde alternatieven voor de huidige CV ketel, de warmtepomp, is hiervoor een geschikte optie. U denkt nu natuurlijk: ‘bij deze hitte heb ik weinig behoefte aan nog meer warmte.’ Maar wist u dat u met een warmtepomp ook kunt koelen?

 

Thermometer.jpg

Tijdens het stookseizoen zorgen warmtepompen voor warmte in woonhuizen. Die warmte wordt  afgegeven via warmte afgifte systemen zoals bijvoorbeeld vloerverwarming. Wanneer er sprake is van reeds aanwezige radiatoren, kunnen radiatoren voorzien worden van een ClimateBooster, waardoor ze eveneens geschikt worden als afgiftesysteem voor een lage temperatuur systeem zoals dat van een warmtepomp.

 

De werking van een warmtepomp kan tijdens het zomerseizoen omgedraaid worden, waardoor de warmtepomp geen warmte levert, maar koude. Deze koude wordt dan via dezelfde afgifte systemen, als die voor de warmte, afgegeven. Wanneer de koude van een warmtepomp afgegeven wordt via radiatoren, zal dit echter niet de gewenste capaciteit opleveren. Door radiatoren te voorzien van een ClimateBooster met koelfunctie bent u in staat de koude afgifte van radiatoren te verdubbelen! Zo creëert u in elke ruimte van uw woonhuis een fijne temperatuur zonder te hoeven investeren in airconditioning.

 

Kijk op onze website voor meer informatie of bel ons!

bottom of page