top of page

Winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs 2019

ClimateBooster werd kortgeleden door Stichting Kiemt genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019. Dit is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. De stichting stimuleert hiermee ondernemers die verder kijken dan vandaag en met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen. De prijs is een erkenning aan deze visionairs en omvat € 10.000 euro aan prijzengeld. Naast ClimateBooster werden ook Be O Bottle en Save Plastics genomineerd voor de hoofdprijs.

Kiemt-congres.png

Een 5-koppige jury boog zich op 30 september j.l., tijdens het Kiemt Congres ‘Samen maken we de draai’, over de 3 genomineerden. De genomineerden werden daarbij beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject.

Nadat de 3 genomineerden door middel van een presentatiefilm aan het grote publiek waren voorgesteld, werd de Innovatieprijs door Jan Terlouw zelf uitgereikt. Daarbij kwam ClimateBooster als winnaar uit de bus! Het jury oordeel luidde: “ClimateBooster sprong eruit vanwege hun integrale aanpak, ze zetten het abstracte van de energietransitie om in een praktische en betaalbare toepassing”.