top of page
  • bfennema

Delta ProSnel en effectief waterzijdig inregelen

Het waterzijdig inregelen van een verwarmingsinstallatie is de snelste manier om het comfort van een installatie te optimaliseren en tevens het energieverbruik te minimaliseren. Bij een goed gebalanceerde installatie zal door elke radiator, convector of vloerverwarming de juiste hoeveelheid aan warm water stromen.

De meest betrouwbare manier voor het waterzijdig inregelen van een installatie is met behulp van de temperatuurmethode. Bij deze methode wordt op elk onderdeel van het afgiftesysteem het daadwerkelijke temperatuurverschil tussen de aanvoer en de retour temperatuur gemeten. Door het afstellen van de doorstroming door elk onderdeel van het afgiftesysteem zal de installatie zo optimaal mogelijk gebalanceerd worden.


Snel Inzicht en Precieze Inregeling met Delta Pro Technologie

De temperatuurmethode is echter een tijdrovende klus, waarbij een installateur veel handelingen moet verrichten om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen. Delta Pro is de oplossing voor de installateur om deze methode efficiënter en effectiever toe te passen! Elk onderdeel van het afgiftesysteem wordt voorzien van een aanvoer- en een retour temperatuurmeting. De meetwaarden van alle onderdelen van het afgiftesysteem worden draadloos naar een digitaal apparaat (lap-top of tablet) verzonden. Hiermee heeft de installateur in één opslag alle heersende temperaturen van het systeem in beeld. De installateur kan hierdoor heel doelgericht als eerste het onderdeel met de grootste afwijking inregelen. De invloed van deze instelling op de andere onderdelen van het afgiftesysteem zal vervolgens snel zichtbaar zijn, waardoor de installateur direct weet welk onderdeel er vervolgens ingeregeld moet worden. Wanneer alle heersende temperaturen zich binnen in voorafbepaalde marge begeven, is de installatie ingeregeld en kan er een digitaal meet rapport gegenereerd worden.

Toekomst van Efficiënt Inregelen

De eerste veldtesten met de Delta Pro bij het inregelen van bestaande waterzijdige installaties laten zien dat een volledige woning binnen circa 1,5 uur waterzijdig ingeregeld kan worden. Op het gebied van energiebesparing zijn geen sluitende onderzoeken voorhanden. Veldtesten wijzen echter uit dat met het waterzijdig inregelen van een verwarmingsinstallatie besparingen tot wel 20% op het energieverbruik mogelijk zijn. ClimateBooster is hard aan het werk om Delta Pro volledig markt klaar te maken. De verwachting is dan ook dat het product medio september van 2020 voor de zakelijke gebruiker beschikbaar zal zijn! Wilt u verzekerd zijn van het laatste nieuws rondom Delta Pro en wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Noteer dan via onderstaande knop uw contactgegevens!


13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page