top of page

Warmteafgifte calculator
Convector Pro - Canal

Deze warmteafgifte calculator geeft u een inzicht in hoeveel warmteafgifte u mag verwachten van uw convectorput. Voor gebruik vult u enkele gegevens over uw convector en zijn werk temperaturen. De calculator toont de werkelijke warmteafgifte van uw convectorput voor zowel een situatie zonder als met ClimateBooster Convector Pro - Canal.

Opmerkingen afgifte calculator

Afmetingen en warmteafgifte van convectoren worden bij ontwerp van een woning veelal uitgerekend op 75/65/20. Dit betekent water van 75 graden dat de convector in gaat en met 65 graden de radiator weer verlaat, waarbij de ruimtetemperatuur 20 graden is.
 

Door latere verbeteringen aan uw woning zoals bijvoorbeeld isolatie van wand, dak of vloer en plaatsing van dubbelglas of HR-beglazing kan de huidige warmtebehoefte al lager liggen. Hierdoor kan het zijn dat lagere temperaturen al voldoende zijn. Als de warmteafgifte op de door u gewenste temperatuur lager is dan de fabrikantspecificatie op 75/65/20, hoeft dit daardoor geen probleem te zijn. Een warmteverliesberekening van uw woning geeft u volledig inzicht in de benodigde warmteafgifte. Raadpleeg hiervoor een adviseur.

Deze calculator geeft een indicatie van de warmteafgifte in combinatie met de meest voorkomende type convectoren en uitgaande van een volledig geblazen convector oppervlak. Aan resultaten kunnen geen rechten aan worden ontleend.

bottom of page