top of page

Waarom ClimateBooster

 

Welkom bij ClimateBooster! Wij helpen je bestaande radiatoren geschikt te maken voor moderne, energiezuinige hybride warmtepompen. Ontdek hoe ons systeem je huis comfortabel en duurzaam kan verwarmen.

Waarom een hybride warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een systeem dat samenwerkt met je bestaande cv-ketel om je huis te verwarmen en warm water te leveren. 
Een hybride warmtepomp maakt gebruik van zowel elektriciteit als gas. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, terwijl de cv-ketel bijspringt als het buiten erg koud is of als er veel warm water nodig is zoals douchen.

Basis principe werking warmtepomp

Hoe werkt mijn warmtepomp efficiënt

DeWarmte warmtepomp

Efficiënte warmtepomp
Een warmtepomp werkt beter als hij water op een lagere temperatuur kan verwarmen. Dit betekent dat hij minder hard hoeft te werken om je huis warm te houden, wat energie bespaart.
Omdat de warmtepomp efficiënter werkt, verbruikt hij minder stroom. Dit betekent dat je energierekening lager uitvalt.

Traditionele radiatoren met een hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp met traditionele radiatoren

Traditionele radiatoren zijn ontworpen om te werken met hoge watertemperaturen, meestal tussen 60°C en 80°C. Hybride warmtepompen daarentegen werken efficiënter bij lagere watertemperaturen, meestal rond de 35°C tot 55°C. Hierdoor kunnen traditionele radiatoren, zonder aanpassingen, niet genoeg warmte afgeven om een ruimte comfortabel te verwarmen wanneer ze worden aangedreven door een warmtepomp en zal de ketel vaker inschakelen.

Radiateur installeren

Efficiënte hybride warmtepomp met ClimateBooster

ClimateBooster vermogensgrafiek

ClimateBooster maakt lage temperatuur verwarming mogelijk

Met Climatebooster worden bestaande radiatoren geschikt voor lage temperatuur verwarming. Hierdoor kunnen warmtepompen efficiënt werken zonder ingrijpende aanpassingen aan uw verwarmingssysteem. U geniet van een verhoogd comfort en lagere energiekosten, terwijl uw huidige radiatoren behouden blijven. Climatebooster maakt uw woning toekomstbestendig met minimale inspanning en maximale besparing.

Waarom COP verbeteren

Wat is COP

COP staat voor Coefficient of Performance. Het is een maat voor hoe efficiënt een warmtepomp werkt. Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de warmtepomp. Een COP van 4 betekent bijvoorbeeld dat de warmtepomp 4 keer meer warmte levert dan de hoeveelheid elektriciteit die hij gebruikt. Voorbeeld: Ik stop 1 kW elektriciteit in de warmtepomp en ik krijg 4 kW warmte uit de warmtepomp.

COP Uitleg

Welke COP verbetering kan ik realiseren

Hoeveel COP verbetering met ClimateBooster

Hoeveel COP verbetering realiseert ClimateBooster

De ClimateBooster maakt uw bestaande radiatoren geschikt voor lage temperatuur verwarming, waardoor uw warmtepomp efficiënter werkt. Dit betekent dat de COP verbetert, zoals te zien is in de tabel.
Voorbeeld: Normaal werkt uw warmtepomp met een ingaande watertemperatuur van 60°C .
Met ClimateBooster daalt de ingaande temperatuur naar 47°C  (temperatuurverschil van 13°C). Dit geeft een boost van 38% en verhoogt de COP met 1, waardoor uw warmtepomp efficiënter werkt en u meer warmte krijgt voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit.

Welke energiebesparing maakt ClimateBooster mogelijk

Hoeveel energie bespaart ClimateBooster

Een COP van 4 betekent bijvoorbeeld dat de warmtepomp 4 keer meer warmte levert dan de hoeveelheid elektriciteit die hij verbruikt. Met ClimateBooster kunt u de COP van uw warmtepomp verbeteren met gemiddeld 1, afhankelijk van de ingaande watertemperatuur. Dit betekent dat wanneer u 1 kW elektriciteit in de warmtepomp stopt, u nu 5 kW warmte eruit krijgt. Deze verbetering resulteert in aanzienlijke elektriciteitsbesparingen. Stel u voor dat u een comfortabel verwarmd huis wil: voorheen liep de warmtepomp 1:4, maar met ClimateBooster loopt de warmtepomp nu 1:5 Dit vertegenwoordigt een elektriciteitsbesparing van 25%

DSC03227.jpg

En er is nog meer...

Convectorput ClimateBooster

Comfort verhogend

Met de ClimateBooster kunt u het comfort van uw woning verhogen. Door kortere reactie tijden en hogere warmteafgifte, zullen de ruimtes in uw woning eerder op de gewenste temperatuur zijn. Grote temperatuurschommelingen zijn daarom verleden tijd. De ruimte is in een kwart van de normale verwarmingstijd op de gewenste temperatuur.

"It was our choice to Boost sustainability,
Now it's your choice to Boost your heating system"

Direct een offerte van een onze Comfort Dealers?

Vul de vragenlijst zo volledig mogelijk in om een goed advies en een schatting van de potentiële besparing te ontvangen van onze ClimateBooster Comfort Dealer

bottom of page