top of page

Koudeafgifte calculator
Convector Pro - Wall

Deze Koudeafgifte calculator geeft u een inzicht in hoeveel koudeafgifte u mag verwachten van uw wandhangende- en staande convector. Voor gebruik vult u enkele gegevens over uw convector en zijn werk temperaturen. De calculator toont de werkelijke koudeafgifte van uw convector voor zowel een situatie zonder als met ClimateBooster Convector Pro - Wall.

Opmerkingen afgifte calculator

Een koudelastberekening van uw woning geeft u volledig inzicht in de benodigde koudeafgifte die nodig is om uw woning op de gewenste temperatuur te brengen. Voor een dergelijke berekening raadpleegt u het beste een adviseur.

​Bij het koelen met convectoren moet ter aller tijden rekening gehouden worden met het dauwpunt. De aanvoertemperatuur richting de radiatoren mag immers niet onder het heersende dauwpunt komen. Wanneer dit wel gebeurt is het mogelijk dat er condensvorming zal optreden op het convector oppervlak.

Deze calculator geeft een indicatie van de koudeafgifte die u kunt verwachten in combinatie met de meest voorkomende typen convectoren en uitgaande van een volledig geblazen convector oppervlak. Aan de door middel van deze calculator berekende resultaten kunnen geen rechten worden ontleend.

bottom of page