top of page

Koudeafgifte calculator
Radiator Pro

De Koudeafgifte calculator geeft u een inzicht hoeveel koudeafgifte u mag verwachten van uw radiator. Voor gebruik vult u enkele gegevens over uw radiatoren in en de water- en luchttemperatuur. De calculator toont de werkelijke koudeafgifte van uw radiator voor zowel een situatie zonder als met ClimateBooster Radiator Pro.

Opmerkingenafgifte calculator

Een koudelast berekening van uw woning geeft u volledig inzicht in de benodigde koudeafgifte die nodig is om uw woning op de gewenste temperatuur te brengen. Voor een dergelijke berekening raadpleegt u het beste een adviseur.

​Bij het koelen met radiatoren moet ter aller tijden rekening gehouden worden met het dauwpunt. De aanvoertemperatuur richting de radiatoren mag immers niet onder het heersende dauwpunt komen. Wanneer dit wel gebeurt is het mogelijk dat er condensvorming zal optreden op het radiator oppervlak.

Deze calculator geeft een indicatie van de koudeafgifte die u kunt verwachten in combinatie met de meest voorkomende typen radiatoren en uitgaande van een volledig geblazen radiator oppervlak. Aan de door middel van deze calculator berekende resultaten kunnen geen rechten worden ontleend.

bottom of page