top of page

Warmteafgifte calculator
Radiator Pro

De Warmteafgifte calculator geeft u een inzicht hoeveel warmteafgifte u mag verwachten van uw radiator. Voor gebruik vult u enkele gegevens over uw radiatoren in en de water- en luchttemperatuur. De calculator toont de werkelijke warmteafgifte van uw radiator voor zowel een situatie zonder als met ClimateBooster Radiator Pro.

Opmerkingenafgifte calculator

De afmetingen en warmteafgifte van radiatoren wordt bij ontwerp van een woning veelal uitgerekend op 75/65/20. Dit betekent water van 75 graden dat de radiator in gaat en met 65 graden de radiator weer verlaat, waarbij de ruimtetemperatuur 20 graden is.
 

Door latere verbeteringen aan uw woning zoals bijvoorbeeld isolatie van wand, dak of vloer en plaatsing van dubbelglas of HR-beglazing kan de huidige warmtebehoefte al lager liggen. Hierdoor kan het zijn dat lagere temperaturen al voldoende zijn. Als de warmteafgifte op de door u gewenste temperatuur lager is dan de fabrikantspecificatie op 75/65/20, hoeft dit daardoor geen probleem te zijn. Een warmteverliesberekening van uw woning geeft u volledig inzicht in de benodigde warmteafgifte. Raadpleeg hiervoor een adviseur.

Deze calculator geeft een indicatie van de warmteafgifte in combinatie met de meest voorkomende type radiatoren en uitgaande van een volledig geblazen radiator oppervlak. Aan resultaten kunnen geen rechten aan worden ontleend.

bottom of page