top of page

Häufig gestellte Fragen

 • Hoe werkt een ClimateBooster
  De ClimateBooster bevat ventilatoren waarmee lucht door uw radiator geblazen wordt. Hierdoor komt er tot 80% meer warmte uit uw radiator en wordt deze gelijkmatig verdeeld waardoor het comfort in uw kamer verhoogd wordt. De ClimateBooster is voorzien van een intelligente regeling waarmee de snelheid van de ventilatoren geoptimaliseerd wordt. De regeling bevat een interne temperatuursensor waarmee de ruimtetemperatuur gemeten wordt, en een watertemperatuursensor. Indien de radiator koud is draaien de ventilatoren niet en staat de ClimateBooster in stand-by. Pas als uw radiatoren warm worden, en een verschil tussen het water in uw radiator en de ruimtetemperatuur gemeten wordt, gaan de ventilatoren van de ClimateBooster op lage snelheid draaien. Naarmate het verschil tussen watertemperatuur en ruimtetemperatuur groter wordt gaan de ventilatoren sneller draaien. Door gebruik te maken van een watertemperatuursensor, aan de onderzijde van uw radiator, draaien de ventilatoren niet onnodig. Het variëren van de snelheid van de ventilatoren in de ClimateBooster zorgt ervoor dat geluid minimaal is terwijl comfort geoptimaliseerd wordt. Door de hogere warmteafgifte kan uw verwarmingsinstallatie op een lagere temperatuur werken, wat gunstig is voor het rendement. Hierdoor daalt uw gasverbruik. Voor meer informatie zie ook de handleiding van uw verwarmingsinstallatie. De ClimateBooster kan ook gebruikt worden om de afgifte van koeling mogelijk te maken. Hiervoor is een extra temperatuursensor benodigd welke eenvoudig in de regeling van uw ClimateBooster geklikt kan worden.
 • Moet de ClimateBooster altijd onder de radiator worden gemonteerd?
  Ja. De ClimateBooster is speciaal ontworpen voor bevestiging onder de radiator. De warmteafgifte van uw radiator is namelijk groter wanneer er lucht doorheen geblazen wordt, dan wanneer er lucht wordt aangezogen. Doordat de ventilator aan de onderkant zit, ontstaat er een turbulente luchtstroom die meer warme lucht verplaatst.
 • Is de Convector Pro geschikt voor mijn convector?
  Uw convector moet minimaal 11centimeter breed zijn en 55 centimeter lang. Er is minimaal 10 centimeter ruimte benodigd tussen de bovenzijde van het convectorblok. De convectoruitvoering wordt, in verband met eventuele tussenschotten, geleverd in modules van 50 centimeter lengte welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Er kunnen tot maximaal 6 modules aan elkaar gekoppeld worden.
 • Hoeveel geluid produceert de ClimateBooster?
  De ClimateBooster maakt gebruik van zeer stille ventilatoren. Daardoor zijn ze nauwelijks hoorbaar. Het geluid van de ClimateBooster is gemiddeld minder dan 25 dB (op maximaal toerental). Dit geluid is vergelijkbaar met het geluid van een koelkast en een laptop. In veel gevallen draait de ClimateBooster echter niet op maximaal toerental, op dat moment is de ClimateBooster nog stiller en hoort u nauwelijks iets.
 • Hoeveel ClimateBoosters heb ik nodig?
  We raden u aan om de belangrijkste radiatoren en/of convectoren van ClimateBoosters te voorzien. Dit betreft voornamelijk woonkamers, keukens, aanbouwen, slaapkamers & kantoorruimtes. Uiteraard kunt u ze altijd plaatsen waar u het grootste comfortprobleem verwacht.
 • Wat zijn de voordelen van lage temperatuurverwarming (LTV)?
  Lage temperatuurverwarming (LTV) is energiezuiniger, omdat de watertemperatuur in uw cv-installatie daarbij veel lager is dan bij traditionele verwarmingsinstallaties. Bij LTV is de aanvoertemperatuur van het water naar uw radiatoren ongeveer 50°C. Bij traditionele verwarming ligt die temperatuur rond de 75°C. Andere voordelen van de lage watertemperatuur kunnen zijn, dat: Uw hr-ketel energiezuiniger werkt, omdat deze bij lage temperaturen condenseert en zo energie uit de ontstane rookgas haalt. Er minder warmteverlies in de leidingen optreedt. Hierdoor bespaart u energie. Er minder warmte 'lekt' naar de muur achter de radiator. Uw radiatorleidingen minder uitzetten, waardoor het tikken van de leidingen afneemt of zelfs helemaal stopt. Grote temperatuurverschillen in een ruimte, zoals te hete plekken bij de radiator en koude hoeken elders, verleden tijd zijn. Betere temperatuur verdeling in de ruimte omdat de warmte verschillen kleiner worden in een ruimte.
 • Is de ClimateBooster gevaarlijk voor kinderen en huisdieren?
  Nee. De ClimateBooster is voorzien van IP 20 klassering. Dit houdt in dat er in geplaatste toestand bescherming aanwezig is tegen aanraking met de vinger. Tijdens mogelijke onderhoudswerkzaamheden moet u de stekker uit het stopcontact verwijderen.
 • Mijn ClimateBooster gaat niet aan
  ClimateBooster heeft nadat je de stekker in het stopcontact stopt zo'n 20 minuten nodig alvorens hij zijn werk naar behoren uitvoert. Na deze opstart minuten werkt de ClimateBooster, mits er warmtevraag is, naar behoren. Let op: deze 20 minuten gaan opnieuw in wanneer je de stekker uit het stopcontact haalt en hem er opnieuw in doet.
 • Kan ik een ClimateBooster zelf monteren?
  Ja, de ClimateBooster wordt door middel van magneten onder uw radiator bevestigd. U vindt alle bevestigingsmiddelen, de stekker en een instructie in de verpakking. Gemiddeld duurt het installeren nog geen 10 minuten. De instructies voor bevestiging staan in de gebruikershandleiding. Kijk ook voor handige installatievideo's op ons ClimateBooster Youtube Kanaal.
 • Hoe lang is de netvoedingskabel van de ClimateBooster?
  De aansluiting voor adapterpin van de voeding zit aan de linkerkant van de ClimateBooster. De voedingsadapter is voorzien van 1,2 m kabel. Als uw stopcontact verder weg zit, is het mogelijk om met behulp van een voedingsverlengkabel de kabellengte te vergroten. De voedingsverlengkabel is te koop in 2 lengtes: 1,5 en 4m. De verlengkabel is te koop in onze webshop. Indien het stopcontact zich rechts van uw radiator bevindt kunt u de voedingskabel uit het zicht wegwerken met de kabelgeleiders waarvan uw ClimateBooster standaard is voorzien.
 • Hoe onderhoud ik de ClimateBooster
  De ClimateBooster is onderhoudsvrij. Indien u uw ClimateBooster toch wil reinigen kijk dan in de gebruikershandleiding voor de instructies.
 • Hoeveel elektriciteit verbruikt de ClimateBooster?
  Het stand-by verbruik is <0,3W. Het energieverbruik tijdens gebruik hangt af van de lengte van uw ClimateBooster. Uit berekeningen blijkt dat u voor elke 10euro besparing op uw gasrekening ongeveer 1 euro aan elektra verbruikt. (besparingsfactor 10). Deze besparingsfactor zal naar verwachting in de toekomst alleen maar toenemen, omdat de overheid de belasting op gas zal blijven verhogen.
 • Kan ik de ClimateBooster aan laten staan?
  Ja. De ClimateBooster is voorzien van een intelligente regeling. Het systeem regelt - afhankelijk van de gevraagde temperatuur - zelf het toerental. Als uw radiator koud is staat uw ClimateBooster stand-by en verbruikt nagenoeg geen elektra.
 • Hoe meet ik de benodigde radiator lengte op?
 • Wat moet ik doen bij toevoerleidingen aan de onderkant van mijn radiator?
  Meet de afstand onder uw radiator die ongehinderd is door buizen zoals afgebeeld staat op de onderstaande plaatjes. Lopen de leidingen onder radiator zoals in figuur 2 of 3 dan is het mogelijk om een ClimateBooster op maat te laten maken. Wilt u uw ClimateBooster over de hele lengte van de radiator door laten lopen, dan maken wij voor 25 euro per ClimateBooster een extra uitsparing op uw ClimateBooster zodat de leidingen door de ClimateBooster zelf doorlopen zoals in figuur 4 of 5. Heeft u interesse in een maat gemaakte ClimateBooster, neem dan contact met ons op.
 • Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
  De algemene voorwaarden kunt u in het menu vinden onder Klantenservice - Downloads.
 • Binnen hoeveel dagen mag ik mijn bestelling gratis retourneren?
  Online bestellingen kunt u zonder problemen binnen 14 dagen na ontvangst gratis retourneren. ClimateBooster zal ervoor zorgen dat uw bestelling op wordt gehaald en dat het geld, na ontvangst van de retourzending, binnen 10 werkdagen terug wordt betaald.
 • Ik heb besteld maar krijg geen bevestiging?
  Heeft u de bestelprocedure volledig doorlopen maar u krijgt geen bevestiging van uw bestelling? Controleer eerst of de bevesting bij ongewenste email berichten terecht is gekomen. Controleer of er ook daadwerkelijk betaald is. Is voorgaande niet van toepassing neem dan direct contact met ons op.
bottom of page