top of page

Nachhaltigkeit bei gleichbleibendem Komfort

Unser Unternehmen

Welkom bij ClimateBooster! Wij helpen je bestaande radiatoren geschikt te maken voor moderne, energiezuinige hybride warmtepompen. Ontdek hoe ons systeem je huis comfortabel en duurzaam kan verwarmen.

Mehr Komfort mit weniger Energie

Unsere Zukunft

Een hybride warmtepomp is een systeem dat samenwerkt met je bestaande cv-ketel om je huis te verwarmen en warm water te leveren. 
Een hybride warmtepomp maakt gebruik van zowel elektriciteit als gas. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, terwijl de cv-ketel bijspringt als het buiten erg koud is of als er veel warm water nodig is zoals douchen.

Group 959.png

Hoe werkt mijn warmtepomp efficiënt

DeWarmte 31 (1).png

Unser Unternehmen

Traditionele radiatoren met een hybride warmtepomp

Unsere Zukunft

Traditionele radiatoren zijn ontworpen om te werken met hoge watertemperaturen, meestal tussen 60°C en 80°C. Hybride warmtepompen daarentegen werken efficiënter bij lagere watertemperaturen, meestal rond de 35°C tot 55°C. Hierdoor kunnen traditionele radiatoren, zonder aanpassingen, niet genoeg warmte afgeven om een ruimte comfortabel te verwarmen wanneer ze worden aangedreven door een warmtepomp en zal de ketel vaker inschakelen.

Radiateur installeren

Efficiënte hybride warmtepomp met ClimateBooster

ClimateBooster werking.png

ClimateBooster maakt lage temperatuur verwarming mogelijk

Unser Unternehmen

Waarom COP verbeteren

Unsere Zukunft

COP staat voor Coefficient of Performance. Het is een maat voor hoe efficiënt een warmtepomp werkt. Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de warmtepomp. Een COP van 4 betekent bijvoorbeeld dat de warmtepomp 4 keer meer warmte levert dan de hoeveelheid elektriciteit die hij gebruikt. Voorbeeld: Ik stop 1 kW elektriciteit in de warmtepomp en ik krijg 4 kW warmte uit de warmtepomp.

COP Uitleg.png

Welke COP verbetering kan ik realiseren

Hoeveel COP verbetering met ClimateBooster.png

Hoeveel COP verbetering realiseert ClimateBooster

Unser Unternehmen

Welke energiebesparing maakt ClimateBooster mogelijk

Unsere Zukunft

Een COP van 4 betekent bijvoorbeeld dat de warmtepomp 4 keer meer warmte levert dan de hoeveelheid elektriciteit die hij verbruikt. Met ClimateBooster kunt u de COP van uw warmtepomp verbeteren met gemiddeld 1, afhankelijk van de ingaande watertemperatuur. Dit betekent dat wanneer u 1 kW elektriciteit in de warmtepomp stopt, u nu 5 kW warmte eruit krijgt. Deze verbetering resulteert in aanzienlijke elektriciteitsbesparingen. Stel u voor dat u een comfortabel verwarmd huis wil: voorheen liep de warmtepomp 1:4, maar met ClimateBooster loopt de warmtepomp nu 1:5 Dit vertegenwoordigt een elektriciteitsbesparing van 25%

IMG_1437.JPG

En er is nog meer...

IMG_1538.jpg

Unsere Zukunft

Met de ClimateBooster kunt u het comfort van uw woning verhogen. Door kortere reactie tijden en hogere warmteafgifte, zullen de ruimtes in uw woning eerder op de gewenste temperatuur zijn. Grote temperatuurschommelingen zijn daarom verleden tijd. De ruimte is in een kwart van de normale verwarmingstijd op de gewenste temperatuur.

"It was our choice to Boost sustainability,
Now it's your choice to Boost your heating system"

Direct een offerte van een onze Comfort Dealers?

Vul de vragenlijst zo volledig mogelijk in om een goed advies en een schatting van de potentiële besparing te ontvangen van onze ClimateBooster Comfort Dealer

bottom of page