top of page
Climatebooster-Comfort-dealer-Logo

Advies en informatie ter voorbereiding installatie

Welkom bij ClimateBooster, waar we jou als installateur ondersteunen met advies en informatie ter voorbereiding op installatieprojecten. Onze missie is om jou te voorzien van de benodigde tools en kennis om je projecten soepel en efficiënt te laten verlopen. Of je nu op zoek bent naar salesadvies, technische ondersteuning of documentatie voor installatie-instructies, wij staan voor je klaar. Ontdek hieronder hoe wij jou kunnen helpen om je installatieprojecten tot een succes te maken.

Twee collega's overleggen

Daarom is ClimateBooster noodzakelijk voor jouw klanten

ClimateBooster met cv ketel of hybride warmtepomp voordelen
Afmetingen radiator

Stap 01

Bepaal of de radiator geschikt is

Bepaal welke radiatoren of convectoren je een ‘boost’ wilt geven en controleer of de ClimateBooster Pro van 10 cm breed en 6 cm hoog onder je radiator of bovenop je convector past (type 20 t/m 33). Hou hierbij rekening met mogelijk aanwezige waterleidingen (op maat maken?) en/of plinten en minimaal 2 cm extra ruimte voor een optimale luchtdoorstroming. Heb je minder dan 8 cm ruimte onder je radiator, kies dan voor Prillo (alleen type 22, 30 en 33) die je moeiteloos bovenop je radiator plaatst.

Stap 02

Meet de lengte van jouw radiator of convector

Meet de lengte van je radiator of convector op. Voor radiatoren meet je de lengte van de voorste plaat zonder wateraansluitingen. Bij convectoren moet je tellen hoeveel standaard modules van 50cm lang naast elkaar bovenop de convector geplaatst kunnen worden. Dit bepaalt de uiteindelijke set keuze (1 t/m 6 = 50 cm t/m 300cm).

Lengte radiator
radiator met middenonderaansluiting

Stap 03

Bepaal of er verdere bijzonderheden zijn

Bepaal of ervoor de Radiator Pro speciale uitsparingen of afwijkende productlengtes benodigd zijn. Soms wil het nog wel eens voorkomen dat het warme water aan de onderzijde de radiator binnenkomt of dat de radiator op poten staat. Er kan in de Radiator Pro een uitsparing gemaakt worden zodat het ClimateBooster profiel om deze aansluitingen heen valt zonder dat er aan de voorzijde een onderbreking te zien is. Voor deze situaties kan ClimateBooster een op maat gemaakt product leveren. Voor het aanvragen van een offerte of het bestellen van een op maat gemaakte ClimateBooster mail naar info@climatebooster.nl. Of via de vertegenwoordiger van je dichtstbijzijnde technische groothandel. De levertijd hiervoor bedraagt minimaal 14 dagen.

Stap 04

Extra accessoirres

Standaard wordt er een adapter met een snoerlengte van 1,2 meter bij je ClimateBooster geleverd. Deze dient aan de linkerzijde van de ClimateBooster aangesloten te worden. Indien je stopcontactverder dan 1,2 meterverwijderd isvan de linkerzijde van je radiator of convector, is het handig om 1,5 meter of 4 meter aan verlengkabel bij te bestellen. Deze producten vind je tevens bij je dichtstbijzijnde technische groothandel.

koelsensor set voor ClimateBooster Radiator Pro

Installatievideo's 

bottom of page