top of page
  • bfennema

ClimateBooster afgiftecalculator

Bijgewerkt op: 29 feb.

Om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden die ClimateBooster producten u geven, beschikt onze website over een afgiftecalculator. In deze calculator kunt u, op basis van het type en de afmetingen van een radiator of convector berekenen hoeveel afgifte de radiator of convector bij een bepaald temperatuurtraject bij benadering zal leveren. De calculator is daarmee een handig hulpmiddel wanneer u het temperatuurtraject van uw verwarmingsinstallatie wilt aanpassen. Experimenteer zelf met de ClimateBooster afgiftecalculator.

 Energie-efficiëntie Duurzaamheid Verwarmingsoptimalisatie Verwarming optimalisatie Energiebesparing Warmtepompen Verwarmingssystemen Milieuvriendelijk verwarmen CO2-uitstoot Hernieuwbare energie Energiezuinige oplossingen Radiatorventilatoren Warmteregeling Thuisverwarming Groene technologie Energiebewustzijnq Energieverbruik verminderen Slimme thermostaten Warmteherverdeling Lagere stookkosten  Radiatorventilator Verwarmingsventilator Warmteverdeler Radiatorventilatiesysteem Warmtecirculatie Energiezuinige ventilator Verwarmingsoplossing Efficiënte warmteverdeling Radiatorventilatortechnologie Wooncomfort verbeteren Warmteregeling Energiebesparende ventilator Warmteoptimalisatie Radiatorventilator voor thuis Warmteverspreider Stille radiatorventilator Duurzame verwarming Ruimteverwarming verbeteren Radiatorventilatorinstallatie Slimme verwarmingsventilator  Convectorventilator Verwarming met convector Convectieverwarming Convectortoestel met ventilator Efficiënte warmtecirculatie Convectorventilatiesysteem Verwarmingsoptimalisatie Convectortemperatuurregeling Warmteverdelingstechnologie Energiezuinige convectorventilator Convectieverwarming opwaarderen Convectoreenheid met ventilator Ruimteverwarming verbeteren Geïntegreerde convectortoestelventilator Convectorventilator voor thuisgebruik Warmtecirculatie-oplossing Stille convectorventilator Duurzame warmteverdeling Convectorkachel met ventilator Slimme convectorventilator  Efficiënt verwarmen Energiezuinige verwarming Duurzame warmteoplossingen Effectieve warmtecirculatie Kostenbesparende verwarming Milieuvriendelijke warmte Optimaal verwarmen Efficiënte warmteverdeling Slimme verwarmingstechnologie Warmte-efficiëntie Energiebewuste verwarming Doeltreffende warmteregeling Efficiënte verwarmingssystemen Warmteoptimalisatie Groene verwarming Efficiënte verwarmingsoplossingen Warmtebehoudstechnieken Kosten-efficiënte warmtebronnen Duurzaam verwarmen Effectieve warmteafgifte Effectieve warmte afgifte


Maximaliseer opbrengst met ClimateBooster

Ook geeft de calculator direct aan welke meeropbrengst het toepassen van ClimateBooster producten u bij de ingegeven situatie zal opleveren.

Naast de afgiftecalculator ten behoeve van het berekenen van de warmteafgifte, bevat de calculator sinds kort ook de mogelijkheid om de koude afgifte van een radiator of convector te berekenen. Warmtepompen zijn bijvoorbeeld geschikt om naast warmte ook koude te leveren. In combinatie met geblazen radiatoren of convectoren is het mogelijk om op deze manier zogenaamde ‘Top’ koeling toe te passen. ‘Top’ koeling houdt in dat er een temperatuurverlaging van 3 tot 8 °C behaald kan worden vergeleken met de heersende buitentemperatuur. Bij het toepassen van een warmtepomp voor deze ‘top’ koeling, kan met behulp van de afgiftecalculator gemakkelijk bij benadering de mogelijk te behalen koude afgifte bepaald worden.


Slim koelen met ClimateBooster

De calculator voor koude afgifte is enkel beschikbaar voor radiatoren en wand hangende of vrijstaande convectoren. Convectoren die zich in een convectorput bevinden zijn niet geschikt om mee te koelen. Daarnaast mag de aanvoertemperatuur tijdens het koelen met radiatoren en convectoren niet onder het dauwpunt (+/- 18 °C) komen. Dit kan immers ongewenste condensvorming op radiatoren en convectoren tot gevolg hebben. Neem daarom altijd contact op met de leverancier van uw koude apparaat om te controleren of deze voorzien is van een dauwpuntregeling.


Neem snel een kijkje bij de afgiftecalculator en bereken direct welke meeropbrengst u kunt behalen met het toepassen van ClimateBooster producten.


57 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page