top of page
 • bfennema

Hoe ClimateBooster de COP van Warmtepompen Verbetert

Warmtepompen zijn een uitstekende manier om energie-efficiënt te verwarmen en te koelen, maar hun efficiëntie hangt sterk af van de werktemperaturen. Dit is waar ClimateBooster een aanzienlijke bijdrage kan leveren door de Coëfficiënt of Performance (COP) van warmtepompen te verbeteren. In deze blogpost zullen we uitleggen hoe ClimateBooster werkt en welke voordelen het biedt voor de COP van warmtepompen.


Wat is ClimateBooster?

ClimateBooster is een innovatief product dat ontworpen is om de prestaties van bestaande verwarmingssystemen zoals radiatoren en convectoren te verbeteren. Door de natuurlijke convectie te verhogen, zorgt ClimateBooster ervoor dat ruimtes sneller opwarmen en de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Dit resulteert niet alleen in meer comfort, maar ook in een aanzienlijke energiebesparing.Meer weten over hoe ClimateBooster werkt? Klik dan hier!Hoe ClimateBooster de COP van Warmtepompen Verbetert 

De COP van een warmtepomp is een maat voor de efficiëntie ervan, waarbij een hogere COP betekent dat er minder energie nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. ClimateBooster verbetert de COP van warmtepompen op verschillende manieren:COP verbetering van Propaan R290 koudemiddel met radiatorventilatoren / dynamische afgifteboosters
Verbetering COP van warmtepompen met ClimateBooster
 1. Verlaging van de Aanvoertemperatuur

 • ClimateBooster maakt het mogelijk om de aanvoertemperatuur van het verwarmingssysteem met ongeveer 15 graden te verlagen zonder comfortverlies. Lagere watertemperaturen zijn ideaal voor warmtepompen omdat ze efficiënter werken bij lagere temperaturen. Dit leidt tot een directe energiebesparing van 20 tot 35%, afhankelijk van het bestaande systeem en de omstandigheden.

 1. Vermogensverhoging van Radiatoren

 • Door het gebruik van ClimateBooster wordt het vermogen van bestaande radiatoren en convectoren met 50 tot 80% verhoogd. Dit betekent dat dezelfde radiatoren nu efficiënter kunnen werken met lagere watertemperaturen. Voor warmtepompen resulteert dit in een verbeterde COP, aangezien de warmtepomp minder hard hoeft te werken om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren.

 1. Optimale Werking bij Lage Temperaturen

 • ClimateBooster optimaliseert het verwarmingssysteem voor lage temperatuur verwarming, wat essentieel is voor de efficiëntie van warmtepompen. Hierdoor kan de stooklijn worden verlaagd, wat direct bijdraagt aan een hogere COP. Volgens de technische handleiding van ClimateBooster kan de COP van een warmtepomp verbeteren van 0.5 tot 1.1 afhankelijk van de specifieke omstandigheden.Praktische Voorbeelden 

Om een beter inzicht te krijgen in hoe ClimateBooster de COP verbetert, volgen hier enkele voorbeelden uit de technische handleiding:

 • Oude ingaande temperatuur zonder ClimateBooster = 75°C en Nieuwe ingaande water temperatuur na toevoeging ClimateBooster = 55°C:

 • Zonder ClimateBooster: COP = 2.52

 • Met ClimateBooster: COP = 3.32 (+0.8 verbetering) • Oude ingaande temperatuur zonder ClimateBooster  = 60°C en Nieuwe ingaande water temperatuur na toevoeging ClimateBooster = 47°C:

 • Zonder ClimateBooster: COP = 3.33

 • Met ClimateBooster: COP = 4.33 (+1.0 verbetering) • Oude ingaande temperatuur zonder ClimateBooster = 50°C en Nieuwe ingaande water temperatuur na toevoeging ClimateBooster = 40°C:

 • Zonder ClimateBooster: COP = 4.13

 • Met ClimateBooster: COP = 5.23 (+1.1 verbetering)Conclusie  ClimateBooster biedt een effectieve en consumentvriendelijke oplossing om de COP van warmtepompen te verbeteren. Door de aanvoertemperatuur te verlagen en het vermogen van radiatoren te verhogen, maakt ClimateBooster bestaande verwarmingssystemen efficiënter en comfortabeler. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing en een betere prestatie van warmtepompen. Overweeg ClimateBooster als een slimme aanvulling op uw verwarmingssysteem voor een duurzamer en energiezuiniger huis.

145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ClimateBooster in de praktijk #3

Welkom bij ClimateBooster in de Praktijk! In deze rubriek delen we graag de ervaringen van onze gewaardeerde klanten met jou. Bij ClimateBooster streven we ernaar om duurzame oplossingen te bieden die

Comments


bottom of page