top of page
  • aukeweggeman

ClimateBooster in de praktijk #1

ClimateBooster in de Praktijk! In deze nieuwe rubriek delen we graag de ervaringen van onze gewaardeerde klanten met jou. Bij ClimateBooster streven we ernaar om duurzame oplossingen te bieden die niet alleen de ecologische impact verminderen, maar ook comfort en efficiëntie verbeteren.


Climateboosters

Onlangs zijn de climateboosters binnengekomen. Ik heb ze direct zelf geïnstalleerd. Niet dat ik ze nu al nodig heb, want dankzij de vloerisolatie, die ik vorig jaar al heb laten aanbrengen, hoef ik niet zo snel te stoken als vele anderen. Mijn stookseizoen is dus korter dan bij de meeste andere mensen.


Comfort

Het was door de vloerisolatie en isolatiefolie al een stuk comfortabeler geworden. De kamer koelt 's nachts minder af, waardoor het de volgende morgen toch 1 of  2 graden warmer is, de kamer is ook sneller op temperatuur. Investeren in isolatie is meestal het snelst terugverdiend. Het extra comfort krijg je er gratis bij. Nu met de climateboosters wordt het nog comfortabeler. De kamer wordt nog sneller warm!


Wat zijn climateboosters?

Climateboosters zijn balkjes, welke met behulp van magneten aan de onderkant van de verwarmingsradiatoren worden opgehangen. (Vandaar dat zelfs ik ze ook kan installeren). In die balkjes zitten ventilatoren. Afhankelijk van de lengte van de radiatoren - en de lengte van de climateboosters - zitten er meer of minder ventilatoren in. Verder zit er een voeler aan de climatebooster, welke aan de achterkant van de verwarming, dus onzichtbaar, wordt bevestigd. Zodra de radiator warmer wordt beginnen de ventilatoren te blazen. Ze blazen de warme lucht tussen de radiator platen omhoog, waardoor er meer lucht circulatie ontstaat. Daardoor is de ruimte niet alleen sneller op de gewenste temperatuur, de ketel slaat ook eerder af. Vandaar het extra comfort. Het systeem schakelt - door de voelers - automatisch aan en uit.


Kosten

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan de climateboosters. Reken maar op zo'n € 1.000,-- voor woonkamer en keuken. (Afhankelijk van het aantal radiatoren en de grootte van de kamer). Zelf ben ik ruim € 800,-- kwijt. Daar komen de stroomkosten van de ventilatoren nog bij. Ruwweg kun je stellen dat voor iedere euro aan elektriciteit die je er in stopt, je € 10,-- aan gas kunt besparen. Je doet de Groningers er dus ook een plezier mee. Bijkomend voordeel is dat de verwarmingsketel minder hoeft te draaien op een lagere temperatuur. De ketel kan dus ook langer mee. Kortom, een investering die in enkele winters is terugverdiend. Zeker als je bedenkt dat het gas alleen maar duurder wordt. 


Convectoren

Heb je in de vloer een convector? (Veelal bij de schuifpui). Er zijn ook boosters voor de convectoren. Deze komen op de convector te liggen en dus ook eenvoudig te bevestigen.


Warmtepomp

Heb je een warmtepomp gekoppeld aan je cv-ketel? Helemaal mooi, want met een warmtepomp kun je ook koelen. In dat geval kun je voor enkele tientjes per stuk je climatebooster uitrusten met een koeler. Ideaal voor zomers zoals nu hebben gehad. Een airco is veel duurder in aanschaf en energieverbruik!


Alternatief

Een alternatief is er ook. Dit zijn boosters van speedcomfort. Dit zijn echter elementen van 50 cm, welke je aan elkaar kunt koppelen. Deze zijn een stuk voordeliger in aanschaf dan de climateboosters. Echter, in zo'n element van 50 cm zitten slechts 3 ventilatoren. In de climateboosters zitten er ventilatoren om de 10 cm. Nu heb ik radiatoren van 80; 110 en 140 cm. Dus ook climateboosters van diezelfde maten, dus 8; 11 en 14 ventilatoren. Nu kun je slechts 1 element kwijt van speedcomfort onder een radiator van 80 cm. Het maakt nogal een verschil of je 3 of 8 ventilatoren aan het werk hebt. Onder die van 110 cm passen er wel twee, net als die onder die van 140 cm. Je hebt het dan over 6 ventilatoren of 11 of zelfs 14 stuks. Dus doe het in 1 x goed!


Kijken en bestellen kun je op www.climateboosters.com

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ClimateBooster in de praktijk #3

Welkom bij ClimateBooster in de Praktijk! In deze rubriek delen we graag de ervaringen van onze gewaardeerde klanten met jou. Bij ClimateBooster streven we ernaar om duurzame oplossingen te bieden die

ClimateBooster in de praktijk #2

Welkom bij ClimateBooster in de Praktijk! In deze rubriek delen we graag de ervaringen van onze gewaardeerde klanten met jou. Bij ClimateBooster streven we ernaar om duurzame oplossingen te bieden di

Comments


bottom of page