top of page
  • bfennema

Energie-efficiënte koelopties voor woningen met warmtepompen en ClimateBooster

Bijgewerkt op: 29 feb.

Nederland heeft er lang op moeten wachten, maar de zomer lijkt er dan nu echt te zijn

En geheel in de lijn van vorig jaar, krijgt Nederland ook nu direct te kampen met tropische temperaturen. De mobiele airconditioning units zijn dan ook niet aan te slepen en koelinstallateurs maken overuren. Airconditioning units zijn echter niet de enige oplossing om het koel te krijgen in een woonhuis. Energie-efficiënte koelopties voor woningen met (hybride) warmtepompen en ClimateBooster.


 Energie-efficiëntie Duurzaamheid Verwarmingsoptimalisatie Verwarming optimalisatie Energiebesparing Warmtepompen Verwarmingssystemen Milieuvriendelijk verwarmen CO2-uitstoot Hernieuwbare energie Energiezuinige oplossingen Radiatorventilatoren Warmteregeling Thuisverwarming Groene technologie Energiebewustzijnq Energieverbruik verminderen Slimme thermostaten Warmteherverdeling Lagere stookkosten  Radiatorventilator Verwarmingsventilator Warmteverdeler Radiatorventilatiesysteem Warmtecirculatie Energiezuinige ventilator Verwarmingsoplossing Efficiënte warmteverdeling Radiatorventilatortechnologie Wooncomfort verbeteren Warmteregeling Energiebesparende ventilator Warmteoptimalisatie Radiatorventilator voor thuis Warmteverspreider Stille radiatorventilator Duurzame verwarming Ruimteverwarming verbeteren Radiatorventilatorinstallatie Slimme verwarmingsventilator  Convectorventilator Verwarming met convector Convectieverwarming Convectortoestel met ventilator Efficiënte warmtecirculatie Convectorventilatiesysteem Verwarmingsoptimalisatie Convectortemperatuurregeling Warmteverdelingstechnologie Energiezuinige convectorventilator Convectieverwarming opwaarderen Convectoreenheid met ventilator Ruimteverwarming verbeteren Geïntegreerde convectortoestelventilator Convectorventilator voor thuisgebruik Warmtecirculatie-oplossing Stille convectorventilator Duurzame warmteverdeling Convectorkachel met ventilator Slimme convectorventilator  Efficiënt verwarmen Energiezuinige verwarming Duurzame warmteoplossingen Effectieve warmtecirculatie Kostenbesparende verwarming Milieuvriendelijke warmte Optimaal verwarmen Efficiënte warmteverdeling Slimme verwarmingstechnologie Warmte-efficiëntie Energiebewuste verwarming Doeltreffende warmteregeling Efficiënte verwarmingssystemen Warmteoptimalisatie Groene verwarming Efficiënte verwarmingsoplossingen Warmtebehoudstechnieken Kosten-efficiënte warmtebronnen Duurzaam verwarmen Effectieve warmteafgifte Effectieve warmte afgifte

De hitte te lijf door middel van ClimateBooster

Nu steeds meer woningen voorzien worden van (hybride) warmtepompen, brengt dit ook een nieuwe manier van koelen met zich mee. Bij de nieuwere generatie (omkeerbare) warmtepompen is het namelijk ook mogelijk de werking van een dergelijke warmtepomp om te draaien. Zo genereert de warmtepomp naast warmte uit ‘koude’ buitenlucht ook kou uit ‘warme’ buitenlucht. Door het toepassen van ClimateBooster producten worden radiatoren geschikt gemaakt voor lage temperatuur verwarming en dus ook voor de toepassingen van een Warmtepomp. Door ClimateBooster producten toe te passen in een warmtepomp systeem, ontstaat de mogelijkheid om de warmtepomp ook in koelbedrijf in combinatie met radiatoren te laten werken. Hierdoor ontstaat een koelinstallatie die een comfortabele en koele ruimte oplevert.


'Top' gekoeld

Deze manier van koeling wordt ook wel ‘top’ koeling genoemd. Deze ‘top’ koeling betreft in de definitie een temperatuurverlaging van 3 tot 8 graden ten opzichte van de heersende buitentemperatuur.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het koelen in combinatie met ClimateBooster, neem dan contact met ons op of kom een kijkje nemen op ons kantoor!


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page