top of page
  • Foto van schrijverTeam ClimateBooster

Warmtepomp in bloei

Bijgewerkt op: 15 apr.

Met de eerste Koude dagen achter de rug, zal bij veel gezinnen de ketel weer aan zijn geslagen om de woning op temperatuur te brengen. Of met een warmtepomp natuurlijk. Want hoewel er hier en daar nog wat scepsis over warmtepompen te horen valt, lijkt de warmtepomp nu toch serieus plaats te winnen in de Nederlandse woningen. De warmtepomp in bloei.


ClimateBooster in combinatie met warmtepompen

Initiatieven

Verschillende initiatieven komen van de grond om het succes van de warmtepomp in Nederland te realiseren. Zo komen producenten met steeds meer oplossingen om warmtepomp stiller en goedkoper te maken. Twee punten waar de meeste sceptici zich nu nog op richten. Ook zijn er een aantal nationale opleidingsinstituten ingericht waar installateurs kennis op kunnen doen op het gebied van warmtepomp installaties. Allemaal ontwikkelingen die de kans van slagen van de warmtepomp in Nederland vergroten.


De warmtepomp is niet een op zichzelf staand product

Maar de warmtepomp kan niet als een op zichzelf staand product gezien worden. Ook de isolatiewaarden van een woning en het afgiftesysteem zijn van groot belang voor een geslaagde transitie van een gas gestookte verwarmingsketel naar een warmtepomp.


De rol van ClimateBooster

Radiator met een ClimateBooster Radiator Pro eronder

Voor ClimateBooster zijn dit allemaal gunstige ontwikkelingen. ClimateBooster producten maken het mogelijk om een warmtepomp op een kosten efficiënte manier toe te passen in de bebouwde omgeving. Daar waar warmtepompinstallaties het meest energiezuinig werken op een zo laag mogelijk watertemperatuur, kan de ClimateBooster een handje toesteken om dit met het aanwezige afgiftesysteem te realiseren. Door deze combinatie is het zelfs mogelijk om COP verbeteringen 25% te behalen. De ClimateBooster kan dus in veel gevallen helpen de drempel, voor de keuze voor een warmtepomp, te verlagen.


Tip:

Met ClimateBooster bespaar je nu op gas en ben je straks warmtepomp-ready!


Wil je meer weten over de besparingen van ClimateBooster in combinatie met warmtepompen?46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page